Fırında balık tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg Balık
    • 1.5 kahve fincanı zeytinYağ
    • 1 adet limon
    • 2 orta boy kuru soğan
    • 3 orta boy domates
    • 3 diş sarımsak
    • 1 bardak su
    • 1 demet maydanoz
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Pulları kazınmış, içi temizlenmiş balıklar 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilir ve fırın tepsisine sıralanır.

      Tavaya, ince yarım ay şeklinde kesilmiş soğanlar konularak, yarım fincan zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir. Üstüne küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir. 5 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine su, sarımsak, karabiber, tuz, yarım limonun suyu ve kalan 1 fincan zeytinyağ konularak 15-20 dakika kadar daha pişirilir.

      Bu karışım, tepsideki balıkların üstüne ilave edilir. Üstüne ince kıyılmış maydanoz ve ince ince kesilmiş yarım limon dilimleri yerleştirilir ve kızgın fırında 25-30 dakika pişirilir.

      Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.