Patlıcanlı kebab tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg bostan patlıcanı
    • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 4 adet domates
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • Tuz ve karabiber
    • Yarım demet maydanoz
    • Kızartmak için
    • Sıvı yağı
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları alacalı soyup, kalın dilimleyelim. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletelim. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartalım.

      Etleri yıkayıp tencereye koyalım. Suyun salıp çekinceye kadar karıştırarak kavuralım. Zeytinyağını ekleyip, etleri hafifçe kızartalım.

      Patlıcanları yayvan bir tencereye dizelim. Üzerine kızarttığımız eti koyalım.

      Tereyağını bir tencerede eritelim. Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edelim. Tuz ve kara biber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pişirelim. Domatesi etin üzerine dökelim. Yarım su bardağı ılık su ilave edelim. Orta ateşte 15 dakika kaynatalım. Suyunu çekince servis tabağına alalım.

      Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis yapalım.