Fırın makarna tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket makarna
    • Sucuk Harcı için
    • 300 gram kıyma
    • 1 adet soğan
    • 4 diş sarımsak
    • 1 çorba kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kş kırmızı biber
    • Karabiber
    • Tuz
    • Beşamel sosu için
    • 2 çorba kaşığı un
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • 4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
    • 1.5 su bardağı süt
  • Yapılışı

    1. Makarnayı tuzlu suda haşlıyoruz. Kıymayı biraz kavurup, sarımsakları doğrayıp kıymanın içine atıyoruz, soğanı ince ince kıyıp içine atıyoruz pişen karışımın içine kimyon, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave ediyoruz.

      Pişirmeye bırakırken beşamel sosu hazırlıyoruz.

      Tereyağı eritip, unu koyuyoruz biraz kavurup sütünü ilave ediyoruz.

      Tepsiyi yağlıyoruz makarnayı döküyoruz, harcını üzerine koyup biraz karıştırıp üzerine beşamel sosu döküyoruz.

      Fırına atmadan kaşar rendesini koyup atıyoruz.