Hindi Sarması tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet hindi göğsü
    • 500 gram ıspanak yaprakları
    • 1 su bardağı krema
    • 1 çay kaşığı un
    • 2 adet soğan
    • Etsuyu tablet
    • Kırmızı biber
    • Kekik
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • Kırmızı biber
    • Karabiber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Bütün hindi göğsünü bir kesme tahtası üzerinde ortada ikiye ayırın, bir bıçak yardımıyla hafif inceltin.

      Baharatları kullanarak tatlandırma işlemini yapın.

      Ispanak yapraklarını yıka. bir tencerede kaynamakta olan suyun içine bir-iki dakika için bırak ve süzgeç yardımı ile buzlu suyun içine çıkar.

      Soğuk suyun ve tuzlu suyun içine çıkarılırsa rengi kaybolmaz. bir tavanın içinde hafifçe sote edin.

      Hindistan cevizi rendesi, tuz, kırmızı biber ile tatlandırın. ıspanak yapraklarını düzgün bir şekilde üstüne serin ve kenardan başlayarak sıkıca ve dikkalice sarın.

      Bir fırın tepsisinin içine yüksek ateşte altını yağlayıp yerleştirin.

      Sonra etsuyunu ilave edip 25 dakika daha pişirin. Tepside ki suyu bir tencereye alıp sosunu ayarlayın.hindiyi dilimleyip.