Lahmacun tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 2 su bardağı un
    • 1 çay kaşığı şeker
    • 4 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • ½ su bardağı ılık su
    • 2 çay kaşığı tuz
    • Kıyma harcı için
    • 250 gram kıyma
    • 1 adet soğan
    • 5 adet sivri biber
    • 3 adet domates
    • 5 diş sarımsak
    • 1 adet limon
    • ½ demet maydanoz
    • Karabiber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Cam bir kasenin içine yoğurdu, tuzu, mayayı bir miktar suyu ve yağı hazırlayın. Şekeri de ilave edin. Yaklaşık 20-30 dakika kadar üzeri kapalı şekilde hamuru bekletin.

      İçini hazırlamak içini hazırlamak için. Maydanozu, soğanı bölün, sivribiberlerin son kısımlarını bırakacak şekilde kesin. Robotun içine soğanı, 4-5 tane sivribiber atın ve kıyın.

      Daha sonra, maydonozları domatesleri koyun ve kıyın. İçinede tuz karabiber koyun ve ekleyin. Biraz da su koyun. Fırını yaklaşık 200 derece açın hamuru açın ve yaptığınız içi hamurun içine koyun. Fırında pişmeye bırakın. (20 dakika)