Şekerpare tarifi
  • Malzemeler

    • 12 Çorba kaşığı un
    • 3 Çorba kaşığı irmik
    • 3 Çorba kaşığı margarin
    • 5 Çorba kaşığı pudra şekeri
    • 1 Paket kabartma tozu
    • 1 Adet yumurta sarısı
    • 1 Adet limon kabuğu rendesi
  • Yapılışı

    1. Cam kasenin içine unu, irmiği, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri koyun ve karıştırın.

      Ortasına yağı ve yumurtayı koyun.Hamuru rulo halinde hazırlayın ve kesin.Daha sonra tepsiye aralıklı yuvarlayarak dizin.

      Üzerine ceviz koyun ve fırına verin. Yaklaşık 20 dakika kadar 200 derecede pişirin.

      Şerbetini yapmak için tencerenin içine şekeri ve suyu koyun. Kaynadıktan sonra limon suyunu sıkın ve şerbet koyu bir kıvama gelene kadar kaynatın.

      Ondan sonra da şekerparenin üstüne dökün.