Ispanak Graten tarifi
  • Malzemeler

    • 1 Kg. Ispanak
    • 2 Kaşık yağ
    • 3 Kaşık un
    • 1 Bardak süt
    • Tuz ve karabiber
    • 1 Yumurta sarısı
    • 1 Kaşık kaşar rendesi
  • Yapılışı

    1. 1-Ispanak yaprakları iyice yıkanır. Hafif ateşte bir kahve fincanı su ilavesi ile kapağı kapalı bir şekilde haşlanır.
      2-Suyu sıkılıp, ince ince kıyılır.
      3-Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ve kıyılmış ıspanak ilave edilip karıştırılarak pişirilmeye devam edilir. Tuz ve karabiberi atılır. Normal şekilde pişince ateşten alınır.
      4-Yağladığımız tepsiye malzemenin hepsi yayılır. Üzerine, daha önce hazırladığımız sostan ayırdığımız ( yağ, un ve süt ) sosa yumurta sarısı karıştırarak tepsinin üzerine dağıtılır. Kaşar rendesi serpilir. Önceden kızdırılmış fırına konur.
      5-Tepsinin üzeri pembeleşince fırından çıkartılır. Dilimlenir ve servis yapılır.