Piliç baget tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram piliç baget
    • 3 adet soğan
    • 2 adet patates
    • 1 çorba kaşığı salça
    • Yarım su bardağı sıvıyağ
    • 1 adet havuç
    • 2 diş sarımsak
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Piliç bagetleri sıvı yağda önlü arkalı kızartalım.

      Küçük fırın tepsisine dizelim. Aynı yağda yuvarlak dilimlenmiş soğanları şeffaflaşsın.

      Soğanları delikli kepçe ile alıp, piliç bagetlerin kenarlarındaki boşluklara koyalım.

      Havucu verev halkalar halinde keselim. Aynı yağda soteleyin.Havuçlar sotelenirken patatesleri yuvarlak küp doğrayalım. Havuçlarla birlikte 2 dakika kızartalım.

      Yağlarını süzdürerek fırın tepsisindeki bagetlerin boşluklarına yerleştirelim. Salçayı ve dövülmüş sarımsakları 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavuralım.

      Tuz ve karabiber ekleyip 1,5 su bardağı su ilave edelim. Bir taşım kaynatalım.

      Salçalı sosu ateşten alıp tepsiye gezdirelim. Fırını önceden 200 derecede ısıtalım. Yemeğimizi piliç bagetler kızarana dek pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.