Muzlu milföy pastası tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet milföy hamuru
    • 1 adet yumurtanın sarısı
    • 3 çorba kaşığı un
    • 7 çorba kaşığı tozşeker
    • 2 adet yumurta
    • 2 su bardağı süt
    • 1 adet limonun kabuğu
    • 1 paket vanilya
    • 2 adet muz
    • Süslemek için
    • Pudra şekeri
    • Mevsim meyveleri
  • Yapılışı

    1. Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpalım ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirelim.

      Koyulaşınca ocaktan indirip, içine rendelenmiş limon kabuğunu, vanilyayı ve ezilmiş muzu ilave edelim. Mikserde 2 dakika çırpalım.

      Milföy hamurlarını tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp bir yağlı kağıt kaplayalım. Üzerine tepsi koyalım.

      Böylece iki tepsi arasında kalan milföy hamurları pişerken hiç kabarmayacak ve ince bir kat oluşturacaktır.Bu şekilde önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirelim.

      Piştikten sonra fırından çıkarıp milföy hamurlarını soğutalım.Soğuyan kremayı sıkma torbasına dolduralım.Milföylerin üzerine kremayı pay edelim. 3'er adet kremalı mölföyü üst üste dizelim.

      Buzdolabında 10 dakika bekletelim. Servis için dolaptan çıkarıp, çilek, kivi, vs. meyvelerle, nane yaprakları ve erimiş çikolata ile süsleyelim. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapalım. Afiyet olsun.