Zeytinyağlı sebze tarifi
  • Malzemeler

    • 2 orta boy soğan
    • 350 gram patlıcan
    • 1/2 kg kabak
    • 1/2 kg domates
    • 1 yeşil çarliston biber
    • 1 kırmızıbiber
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 2 diş sarımsak
    • 3 çorba kaşığı fesleğen
    • 2 çorba kaşığı keki, maydanoz, nane
    • 2 çorba kaşığı domates püresi
    • 2 taze soğan
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Soğanları yarım halkalar halinde doğrayalım. Patlıcanları önce dörde, sonra iri küpler halinde doğrayarak, tuzlu suda bekletip yıkayalım. Kabakları dilimleyelim. Domateslerin kabuklarını çakartalım ve büyük küpler halinde keselim. Çarliston biberleri uzun şeritler halinde keselim. Zeytinyağını tencerede ısıtalım, taze soğan ve sarımsakları 5 dakika kadar kavuralım. Soğanlar yumuşamalı, ancak renkleri koyulaşmamalıdır. Kavrulmuş soğanlara diğer bütün malzemeleri ilave edip 2-3 dakika sote edelim. Tencerenin kapağı kapalı olarak 30-40 dakika kadar orta ateşte pişirelim. Sıcak veya soğuk servis olarak servis yapalım.