Fırında güveç tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet kabak
    • 2 adet patlıcan
    • 2 adet patates
    • 10 adet arpacık soğan
    • 2 adet sivri biber
    • 1 su bardağı bezelye
    • 3 adet domates
    • 200 gram taze fasulye
    • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 2 çorba kaşığı biber salçası
    • 4-5 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı kekik, karabiber, pulbiber, tuz
  • Yapılışı

    1. Sebzeleri iri kuşbaşı doğrayalım. Derin bir güveç kabına, en altta fasulyeler, sarımsak, en üstte domates ve biber olacak şekilde yerleştirelim. Bir çay bardağı suda biber salçası, sıvıyağ, karariber, pulbiberi karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis yapalım.