Karakız pastası tarifi
  • Malzemeler

    • 4 yumurta,
    • 2 su bardağı toz şeker,
    • 1 su bardağı süt,
    • 1 su bardağı sıvı yağ,
    • 1 paket kakao,
    • 2 su bardağı un,
    • Fındık ,tarçın
    • Kabartma tozu
    • Vanilya
  • Yapılışı

    1. Yumurta ve şekeri derin bir kapta köpük olana kadar karıştıralım.Sonra içine yağı koyup tekrar karıştıralım.Ardından sütü ve kakaoyu koyup karıştırıp bir bardak ayıralım.Kalan karışıma 4 çay kaşığı tarçın koyup unu ilave edin.İyice karıştırın.Kabartma tozu ve vanilyayıda katıp en sonda dövülmüş fındıkları atıp karıştırın.Fırını 200 dereceye ayarlayıp kek kalıbını yağlayın ve ince bir şeklde unlayın.Karışımı kalıba döküp 45 dk. fırına verelim.Süper bir şekilde kabaracaktır.Biraz fırında dinlendirdikten sonra 10 dk. kadar ters çevirip bardaktaki karışımı dökün.Kapalı bir kek saklama kabında buzdolabına muhafaza edin.İçinde süt olduğu için dolabın kokusunu çekebilir.Afiyet bal şeker olsun: )

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Aylin hanıma teşekkür ederiz.