Doğum Günü Keki tarifi
  • Malzemeler

    • 4 yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1.5 su bardağı buğday nişastası,
    • yarım su bardağı un
    • 1 paket şekerli vanilin
  • Yapılışı

    1. Şeker ve yumurtaları 1-2 dakika çırpın, diğer malzemeleri ilave ederek çırpmaya devam edin. Yağlanmış ve unlanmış fırın kabınıza (26-28cm) dökün ve 170 derecede 5-6 dakika önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin(pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin).

      1 paket krem şantiyi ve ya pasta kremasını hazırlayın, kekin arasına ve üzerine kaplamak için kullanılacak. Mevsim meyvelerinden ince dilimler hazırlayın. Kek ılıdıktan sonra keki ikiye ayrırın. Iıyınca ikiye ayırdığınız kekin arasına krem şantiden dökün. Hazırladığınız meyveleri serpin ve kekin ikinci katını da üzerine kapatın.Krem şanti ile üst ve yanları da kapatın.

      Pastanın yanlarını süslemek için ince kesilmiş badem dilimleri kullanıldı, siz arzu ettiğiniz şekilde pastanızı süsleyebilirsiniz.

      Bize bu tarifi Diyarbakırdan yollayan Besna hanıma teşekkür ederiz.