Amasya çöreği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 1.5 subardağı ılık su
    • Yarım paket margarin
    • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
    • 1 yemek kaşığı kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kasığı şeker
    • Aldığı kadar un
  • Yapılışı

    1. Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. yarım saat dınlenmeye bırakılır.

      Hamurdan yumurtadan biraz buyuk parçalar koparılarak avuç içinde şekillendirilir.

      Tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür. 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

      Bize bu tarifi Amasyadan yollayan Öznur Hanıma teşekkür ederiz.