Soslu tavuk şiş tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram tavuk göğüs eti
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
    • Tuz, karabiber
    • Salsa sosu için
    • 4 domates
    • 1 kuru soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 2-3 sivribiber
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Tavuk göğüs etlerini ince uzun şeritler halinde keselim. Zeytinyağı, kekik, tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi bir kapta karıştıralım. Tavuk etlerini hazırladığımız karışıma bulayıp bir saat kadar bekletelim. Şeritler halindeki etleri çöp şişlere zig zag yaparak geçirelim. Izgarada çevirerek pişirelim. Soğanları soyup, 2 diş sarımsakla birlikte kıyalım. Domatesleri soyup minik küpler halinde doğrayalım. Sivribiberleri ince halkalar halinde keselim. Küçük bir sos tenceresine zeytinyağını koyup kıyılmış soğan, sarımsak ve domatesi ilave edelim. Sos kıvamını alana kadar pişirelim. En son biberleri ve tuzunu ilave edip bir-iki dakika daha pişirelim ve soğumaya bırakalım. Salsa sosunu servis tabağına alıp tavuk şişleri üzerine yerleştirip servis yapalım.