Bosnak böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg un
    • 2 tatlı kasıgı tuz
    • aldıgı kadar su
    • 3 yemek kasıgı tereyagı
    • 2 yemek kasıgı mısır ozu yagı
    • harcı icin:
    • 1 kg patates
    • 300 gram kıyma
    • 1 tatlı kasıgı tuz
    • 1 tatlı kasıgı kara biber
  • Yapılışı

    1. Patatesler küp halinde dogranır. Kıyma tuz karabiber konup karıstılır.Hamur yogurulur.10dk bekletilir ve 3 beze hazırlanır.Oklava ile acılır erimis tereyagı ve mısırozu kasık ile ustune dokulur. 3 parcaya ayırdıgımız bezeler el ile acılır ve 2 yemek kasıgı yag dokulur.Kenarlarından baslanıp dısa dogru cekilir.Butun etrafına harc konur.İce dogru katlanır ceke ceke hamur inceltilir.Ortasını kesip tepsiye yuvarlak sekilde kol boregi sarılır.

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Birsen hanıma teşekkür ederiz.