Tantuni tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram az yağlı kıyma
    • 2 adet soğan
    • 2 adet domates
    • Tuz
    • Piyazı için
    • 2 adet soğan
    • Yarım demet maydanoz
    • Sumak pul biber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Önce kıyma içine yarım çay bardağı su eklenerek kavrulur.suyunu çekince içine ince doğradığımız 2 adet soğanı koyalım tavanın kapağını kapatıp arada karıştırarak soğanı öldürelim.sonra içine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.2 dakika böyle karıştırarak kavuralım sonra tuzunu ekleyelim domatesleri minik küpler halinde doğrayıp ekleyelim.2 dakikada böyle çevirelim .içine birazda kimyon ve pul biber katalım.piyazı için soğanları piyazlık doğrayalım maydanozu kıyalım tuz sumak ve pul biber ekleyip karıştıralım.yarım ekmeğin arasını açıp içini çıkaralım önce kıymadan güzelce içine dağıtıp sonrada piyazdan koyalım üzerine limon sıkıp yiyelim.afiyet olsun denemenizi tavsiye ederim çok güzeldir.

      Bize bu tarifi Kocaeli'den yollayan Zuhal hanıma teşekkür ederiz.