Ispanaklı Biftek tarifi
  • Malzemeler

    • 2 dilim biftek
    • 3-4 kök ıspanak
    • 10 mantar
    • 1 adet soğan
    • 1 yemek kaşığı margarin
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 yemek kaşığı rnde kaşar
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Ispanakları yıkayıp doğrayın.Soğan ve mantarlarıda ince nce kıyın.Margarinde önce soğanı kavurup mantarı ilave edin.Mantar suyunu çekmeye başlayınca ıspanakları ekleyin.Isanaklar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
      Eti bir yere yayıp tuz ve karabiberi ekin.Hazırladığınızı ıspanaklı harcı içine yayın.Açılmaması için kürdanla tutturun.Tavada sıvıyağı ısıtıp ıspanaklı sarmaları çevirerek kızartın.
      Kürdanı çıkardığınız sarmaları fırın kabına alın.Üzerine sulandırılmış adaçayı dökün.200 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dk. pişirin.Üzerlerine kaşar rendesi serpin.Kaşarlar kızarınca fırından alıp dilimleyerek servis yapın.