Fırında soslu çinekop Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında soslu çinekop tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo çinekop
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
    • 1 tatı kaşığı hardal
    • 1 tatlı kaşığı mayonez
    • 1 adet limon suyu
    • 1 tutam kişniş
    • Tuz ,karabiber ,pulbiber
    • 50 gram tereyağı
    • 1 adet soğan
    • 1 adet domates
    • 3 adet sivribiber
    • Maydanoz
    • Bir kaç adet defne yaprağı
  • Yapılışı

    1. Temizlediğiniz çinekopların her iki yüzeyine ikişer derin çizik atın,tuzlayın.
      z.yağı, hardal ve mayonez, limonun suyu,bir tutam kişniş, karabiber,pulbiberi karıştırıp balıkların ı içine dışına iyice yedirerek soslayın.ve 1 saat dolapta dinlendirin.

      Teflon fırın tepsisini yağlayıp ,tabanına defne yaprağı sererek balıkları dizin. halka doğranmış bol soğan,dilim domates,sivri biber ve bol maydonoz koyarak üzerini folye ile kapatıp 200 derece fırına verin. 30dk sonra fırının üst ızgarasını açarak, folyeyi çıkartıp üzerine dilim tereyağı serpiştirerek fırının ızgara sında kızarana dek kurutmadan pişirin.

      Haşlanmış patates ve havuç garnütürü ve bol yeşillik eşliğinde servis yapın.

      Balık sonrasında bir dilim tavada ısıtılmış tahin helvası mükemmel gider. (ben helvamı Ankaradan ABDURRAHMAN TATLICIDAN) getirtiyorum. dünyada eşi yok diyebilirim.
      AFİYET OLSUN

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Merih merih Parlak'a teşekkür ederiz.