Kıymalı Ali Nazik tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram dana kıyma
    • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 3 adet kemer patlıcan
    • 1 çay kaşığı kuz, kara biber
    • 1 su bardağı süzme yoğurt
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 3 adet domates
    • 3-4 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
  • Yapılışı

    1. Önce patlıcanları ocakta ya da fırında iyice yumuşayıncaya kadar közleyip kabuklarını bıçak yardımıyla veya elimizle yukarıdan aşağıya doğru soyalım. Diğer taraftan, 1 limonun suyunu geniş bir kaseye aktarıp üzerine yarım su bardağı zeytinyağı ekleyelim. Suyunu süzdüğümüz patlıcanları da bu limonlu sosa batıralım. Böylece patlıcanlarımız kararmaz. Zeytinyağı ve kıymayı teflon tavaya aktarıp tahta kaşıkla karıştırarak, 5-6 dakika kavuralım. Tuz ve karabiberi serpip, 5-6 dakika daha kavuralım. Üzerine doğranmış iki domatesi de ilave edip, suyunu çekene kadar kavurup ocaktan alalım. Süzme yoğurt ve normal yoğurdu bir kasede karıştırdıktan sonra patlıcanları ilave edip çatalla ezelim. Üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve pul biberi aktaralım. Bu patlıcanlı yoğurtlu sosu teflon bir tavaya aktarıp, kısık ateşte ısıtalım. Kaynatmadan ocaktan alalım. Patlıcanlı yoğurtlu sosu sıcakken servis tabağına aktaralım. Üzerine kurulmuş kıymayı yayıp, maydanoz ve domatesle süsleyerek ılık olarak servis yapalım.