Muzlu Çikolatalı Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 80 gram rendelenmiş bitter çikolata
    • 3 çay bardağı toz şeker
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 2 su bardağı un
    • 4 yemek kaşığı (oda sıcaklığında) süt
    • 2 adet (oda sıcaklığında) yumurta
    • 3 adet olgun muz
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 su bardağı doğranmış ceviz
  • Yapılışı

    1. 1 - Fırını 180°C’de ısıtın. 25x10 cm ebadında dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayın ve tabanını yağlı kağıt ile kaplayın.
      2 - Muzu püre haline getirin.
      3 - Ayrı bir çırpma kabında yumurtaları şeker ile birlikte mikserin orta devrinde 5 dakika çırpın. Üzerine sıvıyağ ve süt ekleyin ve hafifçe çırpın.
      4 - Unu eleyin. Yumurtalı karışımın üzerine muz püresini, unu ve kabartma tozunu katın. Tahta bir kaşıkla 30 saniye kadar karıştırın. Bitter çikolata ve cevizi ekleyin, tahta bir kaşıkla dikkatlice karıştırın.
      5 - Karışımı kek kalıbına dökün ve yaklaşık 55 dakika fırınlayın. (kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz olarak çıkmalı.)
      6 - Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika kalıbın içinde ılınması için bekletin. Daha sonra dikkatlice tersyüz ederek keki kalıptan çıkarın. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Dilerseniz ılıkken çırpılmış krema veya dondurma ile birlikte servis yapabilirsiniz.