Kıymalı Pırasa tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo pırasa
    • ½ kilo havuç
    • 100 gram kıyma
    • 1 kahve fincanı pirinç
    • 1 küçük soğan
    • 1 yumurta
    • ½ çay bardağı zeytinyağı
    • Limon ve tuz
  • Yapılışı

    1. Kıyma yağla kavrulur, soğanlar içine atılır ve hafifçe çevrilir. Temizlenip, küçük doğranmış havuçlarla, pırasalar bu karışıma eklenir. Sebzeleri örtecek kadar su konulur. Pırasalar yumuşayınca, ayıklanmış, yıkanmış pirinç eklenir. Ayrıca bir kasede limon ve yumurta çırpılıp terbiye yapılır. Pirinçler pişince karışıma eklenip, bir taşım kaynatılır. Yemek biraz dinlendirilip, ılık olarak servis yapılır.

      Diyetisyen Güneş AYNACI