Kıymalı yaprak sarması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kıymalı yaprak sarması tarifi
  • Malzemeler

    • 350gram asma yaprağı
    • 250gram kıyma
    • 2 su bardağı pirinç
    • 1 büyükbaş soğan
    • 2 domates
    • Yarım demet maydanoz
    • 1.5 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. Asma yaprakları teker teker yıkanarak önceden kaynamış suya atılır. Yapraklar renkleri yeşilden sarımtraka dönene kadara yaklaşık 1-2 dk. haşlanır.

      2 yemek kaşığı zeytinyağında pirinçler hafif sotelenir. İçine bir fincan suyla yemeklik doğralanmış soğan ilave edilerek 2-3 dk. daha sotelenmeye devam edilir. Ocaktan alıp içine kıyma , maydanoz , domates , tuz , karabiber ilave edilir,karıştırılır. İç malzeme hazır hale gelmiş olur.

      Yaprakların sapları koparılıp iç malzeme yaprak ile sarılır. Sarmalar tencereye dik olarak dizilir. Sarmaların yarı yüksekliğine kadar tencereye su konur. Önce hızlı ateşde duman çıkana kadar pişilir sonra yaklaşık 25 dk. kısık ateşte pişirilmeye devam edelir. Pişerken yaprakların üzerine bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın.

      Arzuya göre yoğurt ve/veya limon ile servis yapılabilir. Afiyetle.