Kremalı milföy dilimleri Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kremalı milföy dilimleri tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet milföy hamuru
    • 2 su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı nişasta
    • 2 çorba kaşığı un
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Üzeri için
    • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Hazır aldığımız milföy hamurlarını ikişerli olarak, uçları üst üste gelecek şekilde merdaneyle açarak, boylarını uzatıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Kabarmaması için üzerlerini çatalla deliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Krema için: Bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı koyup sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Pişirmiş olduğumuz hamuru doğrama tahtasınn üzerine alıyoruz. Soğumuş olan kremadan üzerine sürüyoruz. İkinci hamuru da üzerine koyuyoruz. Tekrar krema sürüyoruz. Son hamurumuzu da kapatıp, üzerine pudra şekeri eleyip, dilimlere bölüp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.