Çikolata soslu pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Pandispanyası için
    • 2 yumurta
    • 1 bardak şeker
    • 1 bardak un
    • 3 kaşık yoğurt
    • 1/2 bardak yağ
    • Vanilya
    • Kabartma tozu
    • Kreması için
    • 1 adet kakaolu puding
    • 1 adet çikolata sosu paketi
    • 1 adet muz
    • veya dilediğiniz meyve
  • Yapılışı

    1. Keki için gerekli malzemeleri güzelce çırpıp 180 derecede yuvarlak bir borcama dökelim.Fakat yapışmaması ve keki kolayca çıkarabilmek için altına yağlı kağıt serelim. Böylece piştiğinde kolayca kekimizi çıkarırız.

      Kekimiz piştikten sonra kağıdıyla tutup soğuması için bekletelim.Bu arada ara kreması için kakaolu pudingimizi yapıp soğuması için cam bir borcama dökelim.

      Kekimizi ikiye kesip üst katını bir tencere kapağına aktarıp kapatırken kolaylık sağlayabilirsiniz.

      Kekin ilk katını pasta tabağımıza koyup üzerine pudingimizi yayalım.Meyvemizi kesip yerleştirelim.Sonra diğer katı kapatalım.

      Çikolata sosumuzu pişirip oda bir müddet soğuduktan sonra yeteri miktarı en üsten döküp güzelce pastamızı çikolata sosu ile kaplayalım.

      Üzerine hindistan cevizi ,fındık ,fıstık veya dilediğiniz malzemeyle süs yapın.