Kaşık Helvası tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram margarin
    • Yarım kilo un
    • 150 gram dövülmüş fındık içi
    • 250 gram pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Yağı tencereye alın, eriyince üzerine unu ilave edip kavurun.

      Unun rengi değişince fındık içini ilave edip kavurmaya devam edin.Altın sarısı rengini alınca altını kapatın ve pudra şekerini yavaş yavaş ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak iyice yedirin.

      Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince kaşık yardımıyla aldığınız helvayı sağ avuç içinde iyice sıkıştırın.

      Kaşığı sol elinizin parmakları yardımı ile helvayı yavaşça çekin ve servis tabağına dizin. İyice soğuyup dinlenince servis yapın.

      Bize bu tarifi İstanbul dan yollayan Gamze hanıma teşekkür ederiz.