Balkabaklı börek tarifi
  • Malzemeler

    • 5-6 adet yufka
    • İstenilen kadar balkabağı
    • (ben yarım kilo kadar kullandım)
    • Çok az şeker ve tuz
    • Az sıvıyağ(rendelenmiş kabakları sotelemek icin)
    • Az sıvıyağ (yufka ara katlarına sürmek icin)
    • Yumurta sarısı(üstüne sürmek icin)
  • Yapılışı

    1. Kabaklar eğer kabuklu alındıysa kabukları soyulduktan sonra rendelenir.Ve az sıvıyağ aldığımız tavada sotelenir.Ve içine az tuz ve şeker eklenir ve karıştırılarak altı kapatılır.

      Altı yağlanmış tepsiye birinci kat yufka serilir ve üzerine sıvıyağ gezdirilir. 2.yufaka da serilip yine sıvıyağ gezdirilir.3.yufka serilir ve üstüne balkabaklı içten konulur.

      Diger yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra üzerine de sıvıyağ ve yumurta sarısı karışımı sürülüp 180C önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
      Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Antalya dan yollayan Eylem hanıma teşekkür ederiz.