Tavuk Döner tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg göğüs eti
    • 3 çorba kaşığı salça
    • 3 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 adet soğan
    • 1 demet maydonoz
    • Kekik
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızıbiber
  • Yapılışı

    1. Tavukların yarısını döverek inceltin.Diğer yarısını kıyma haline getirin.Yoğurt,salça ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Dövülmüş parçaların üzerine bu karışımı sürün.

      Soğanı ve maydonozu kıyın.Tavuk kıymasına soğanı, maydonozu, kırmızıbiberi ve karabiberi, kekiği, tuzu ekleyin.

      Salçalı sos sürülmüş tüm tavuk etlerini aynı şekilde yapıp, üst üste koyup aralarına bu bu karışımı yayın.Folyoyla sıkıca sarın.

      Derin dondurucu da en az 3 saat bekletin.Folyoları çıkartıp ince ince dilimler halinde kesin. Teflon tavada kızartıp servis yapın.