Güveçte Yaprak Mantar tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram yaprak Mantar
    • 1 Adet Çarliston Biber
    • 1 Adet Orta Boy Domates
    • 1-2 Diş Sarmısak
    • 1/2 Tatlı Kaşığı Salça
    • 3-4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    • 1 Adet Orta Boy Soğan
    • Tuz, Karabiber,pul biber
  • Yapılışı

    1. Mantarları yıkayalım ve süzgeçe süzülmeleri için bırakalım.Teflon tavaya sıvı yağ,ince kıyılmış soğanı ve sarımsağı ekleyerek 4-5 dk.kavuralım.Mantarları parçaya bölerek tavaya alalım ve suyunu çekene kadar kavuralım.
      Biberlerimizin çekirdeklerini çıkarıp,ince ince doğrayalım.Domatesleride küp küp doğrayıp,tavamıza ilave edelim.3-5 dakika daha kavurup baharatları atalım ve güveç kaplarına paylaştıralım.
      Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirinide ekleyerek 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

      afiyet olsun www hayger com