Karışık Turşu tarifi
  • Malzemeler

    • 150 gram küçük salatalık
    • 150 gram yeşil biber
    • 200 gram havuç (kazınmış)
    • 200 gram şalgam
    • 200 gram pancar
    • 150 gram taze fasulye
    • 1 bağ maydanoz
    • 1 bağ dereotu
    • 1/2 bağ semizotu
    • 300 gram ıspanak kökü(temizlenip yıkanmış)
    • 500ml üzüm sirkesi
    • 90ml zeytinyağı (6 çorba kaşığı)
  • Yapılışı

    1. Malzemenin tümünü yıkayığ süzün.Salatalıkları ve yeşil biberleri birkaç yerinden iğneleyin. Havuçları gövdeden kopmayavak şekilde uzunlamasına dörde ayırın. Şalgam ve pancarları, kabuklarını soyup, gerekiyorsa ikiye yada 3'e bölün.Taze fasulyelerin iki ucunu ve kenarlarını alın. tencerede su kaynatıp turşuluk malzemenin tümünü içine atın. İki taşım kynatarak ateşten alın. Süzgece aktarıp üzerine fazla ezmeyecek bir taş koyun. 24 saat bekletin.
      Kavanozu yarısına kadar üzüm sirkesi ile doldurun.Turşuluk malzemeyi karışık olarak kavanoza yerleştirin. Temiz bir taş koyup turşuyu bastırın. Üzerini iki parmak aşacak kadar zeytinyağı ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Turşuyu bir hafta bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın.