Enginar dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 4-5 adet enginar çanağı
    • 2-3 adet yağlı tavuk parça eti
    • Kaşar peyniri
    • 1 bardak süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • Tereyağ
  • Yapılışı

    1. Tavuları bir miktar su içine koyup haşlamaya başlayalım.Ardından pişmesine az kala engianrlarıda ekleyip pişirelim.Hafif diri kalacak şekilde olmalı.

      Bu arada tereyağ ile unu kavurup sütümüzü ekleyip beşamel sosu tuz ekleyerek bitirelim.

      Enginarlarımızı yuvarlak bir borcama alıp yerleştirelim.İçine tavuk etlerini minik parçalar halinde koyalım.Dilerseniz mantar pişirip mısır taneleri ile ilave edebilirsiniz.Üzerlerine beşamel sosu paylaştırıp en son kaşar peyniri rendesi ile fırına verelim.

      Enginarların dibinin yapışmaması için borcama biraz su koyalım.Afiyet olsun.

      Anahtar kelime: Videolu enginar tarifi