Patlıcan Turşusu tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg patlıcan (olgunlaşmamış küçük)
    • Tuz
    • 1 bağ maydanoz(ince kıyılmış)
    • 1/2 bağ kereviz yaprakları ince kıyılmış
    • 10 diş sarımsak (soyulup doğranmış)
    • 3 adet biber (tohumları temizlenir ve dörde bölünmüş)
    • 5 dal kereviz sapı
    • 500ml sirke (2 su bardağı)
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları saplarını keserek temizleyin. Gövdeden kopmayacak şekilde uzunlamasına dörde ayırın.

      Tencerede tuzlu su kaynatıp, içine atın ve 5 dakika haşlayın. ,

      Bir süzgece çıkarıp, üzerine ağırlık koyarak 24 saat süzülmeye bırakın.

      İnce kıyılmış maydanoz ve kerevizi sarımsaklarla karıştırın.Patlıcanların kollarının arasına harcı doldurup, üstüne biber parçalarını koyun.

      Patlıcanları birkaç yerinden kereviz sapları ile bağlayın.Düzgün bir biçimde kavanoza yerleştirin.

      Üzerlerini örtecek kadar sirke koyun. temiz bir taş yada kiremit koyarak turşuyu bastırın.

      Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Turşuyu 5-10 gün bekletip kısa sürede tüketin.Eğer uzun süre saklayacaksanız, ilkin 20 gün, sonrada 2 ay içinde suyunu değiştirin.1 yıl kadar kullanın.