Özgür şef Tantuni yemek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Özgür şef Tantuni yemek tarifi
  • Malzemeler

    • Kuzu kuşbaşı 500 gr
    • Sıvı yağ 2 kaşık
    • Tereyağ 1 kaşık
    • Domates 2 adet
    • Soğan 1 yeşıl
    • Toz kırmızı biber 1 kaşık
  • Yapılışı

    1. Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın. Yıkayıp, süzdükten sonra saca koyun, az yağda kavurun. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin. Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatın. Etleri kenara alın. Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun. Etleri tekrar saca koyup karıştırın. Lavas ekmeklerinin içine koyarak servis yapın.