Sana yağlı poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 yumurta
    • akı ve sarısı ayrılır
    • Yarım paket sana yağı veya tereyağı
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 3/4 su bardağı süt
    • 1 kibrit kutusu kadar yaş maya 40 gr.
    • 4 su bardağı un
    • Susam veya haşhaş tohumu
    • 1 çorba kaşığı şeker
    • Tuz
    • İçi için
    • 100 gram beyaz peynir veya lor
    • 3 orta boy haşlanmış patates
    • Arzuya göre 2 yemek kaşığı salça
    • Kırmızıbiber veya çarlistonbiber
    • Yarım demet maydanoz
  • Yapılışı

    1. Ilık sütün içine mayayı şekeri koyup kabartın.
      Elenmiş unun ortasını havuz gibi açın.İçine mayalı sütü yumurta akını eritip ılıttığımız margarini sıvı yağı tuzu ekleyip özlü hamur yapın.

      Bu arada iç harcı için patatesleri rendeleyip ezin.Peynir kıyılmış maydanoz arzuya göre incecik doğranmış biberleri ekleyip karıştırın.

      Mayalanan hamurdab yumurta iriliğinde parçalar koparıp önce yuvarlayıp sonra yassıltın.

      Ortalarına hazırladığımız içten bir çorba kaşığı ilave edip hamurların üstünü kapatın.

      Margarinle yağlanmış fırın kabına veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye poğaçaları dizin.

      İkinci kez mayalama için oda sıcaklığında yarım saat bekletin.Yumurta sarısı sürüp susma serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.