Lavaşlı Tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 160 gram tavuk göğsü
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 20 gram kırmızı soğan
    • 5 gram kırmızı dolmalık biber
    • 1 diş sarımsak
    • 5 gram yeşil soğan
    • 5 gram rendelenmiş kaşar
    • 5 gram biber turşusu
    • Yeteri kadar karabiber, kırmızı toz biber, pul biber
    • Kuru kişniş
    • Tuz
    • Lavaş ekmeği
  • Yapılışı

    1. Soğan ve sarımsağı küp küp doğrayın. Tavuk göğsünü şeritlere ayırın. Ardından küp küp doğrayın.

      Renkli biberleri doğrayın. Önce soğan ve biberleri soteleyin.

      Tavukları ekleyip soteye devam edin. Baharatı koyun. İnce kıyılmış taze soğanı ekleyin.

      Harcı lavaşların arasına koyun. İçine rende kaşar ekleyip katlayın. Tavada arkalı önlü kızartın.