Tavuk  yahnisi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet piliç
    • 6 çorba kaşığı margarin
    • 6 baş soğan
    • 4 iri domates
    • veya 1 kahve fincanı tuzsuz salça
    • 2 kahve kaşığı karabiber
    • 2 bardak su
    • Yeteri kadar tuz
  • Yapılışı

    1. Tavuk iyice yıkanıp but göğüs kanat olmak üzere parçalara ayrılır.

      Kaburga ve bel kemikleri çıkarılır.

      6 çorba kaşığı margarinle kuvvetli ateşte 8-10 dk. sote edilir.

      Yarım ay şeklinde soğanlar katılır ve tuz serpilir.

      Soğanlar pembeleşince domatesler veya salça karabiber ilavesi ile tencerenin kapağı örtülür.

      Bir iki dk. sonra sıcak suyu katılıp tavuklar yumuşayıncaya kadar bir iki saat pişirlir.