Kıyma kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram orta yağlı kıyma
    • 2 adet soğan
    • 1 adet yumurta
    • 150 gram kuyruk yağı
    • 2 diş sarımsak
    • 1 fincan bulgur
    • Yeterince tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Kıymayı iki defa kuyruk yağı ile çekin.İçine bir gece önceden ıslattığınız bulgur ince kıyılmış sooğan bir yumurta sarısı ve tuzu biberleri koyup yoğurun.

      Ezilmiş sarımsak ekleyip üstünü bir bezle örtün.

      Mangal ateşi yaınca kebab şişlerini yağlayın.Bir avuç kıyma alıp avuç içi ile bastırıp şişe geçirin.

      Ateşin 4-5 cm. üstünde çevirip kızartın.

      Ayrı bir yerdede domates biber ince doğranmış salatalık bir iki zeytni ve maydanoz ile ikram edin.