Çikolata kremalı rulo pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Çikolata kremalı rulo pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 16 dilim hamur için
    • 5 yumurta
    • 5 yemek kaşığı şeker
    • 5 yemek kaşığı su
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1 tutam kabartma tozu
    • 1 çorba kaşığı kakao
    • şurubu için
    • 4 yemek kaşığı su
    • 75 gram şeker
    • 20ml süt
    • krema için
    • 300 gram sütlü çikolata
    • 400 gram tereyağı
    • 8 yumurta sarısı
    • 50 gram badem ezmesi
    • Pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır.Çok temiz bir kapta bir tutam tuz ile yumurta akı kar haline getirilir.Sonra tahta bir spatula ile şeker eriyene dek dikkatli bir şekilde karıştırılır.

      Sonra suyu karıştırıp en son yumurta sarılarınıda tahta kaşıkla karıştırın.Kabartma tozu ,karbonat, kakao ve unu bir kapta karıştırıp yumurtalı karışıma tepeden yağmur gibi ekleyin.Bu hamurunuzun güzel kabarmasını sağlıyacaktır.

      12-15 dk. fırında pişen kek pandispanyasını soğutarak dinlendirin.

      Şurup için süt ve suyu ısıtıp içinde şekeri eritin.

      Krema içinse çikolatayı benmari usulü eritip içinde tereyağını da karıştırın.Yumurtaları tek tek eklerek çırpmaya devam edin.Arzu ettiğiniz miktarda şekeri de ekleyip güzelce karıştırın.

      Daha sonra kremayı bir yerde de biraz dinlendirin.

      Bu arada pandispanyayı şurup ile ıslatalım.İçine gerekli miktarda kremadan sürüp rulo haline getirelim.En sütünü gene krema ile kaplayıp badem ezmesi ile yaptığımız şekillerle süsleyelim.Afiyet olsun.