Un helvası tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram un
    • 1 paket margarin
    • 600 gram şeker
    • 50 gram çam fıstığı
    • 1 litre süt veya su
  • Yapılışı

    1. Yağı ve unu bir tencereye koyup kevgirle karıştırarak sütlü kahve rengini alıncaya dek kavurun.

      Sonra içine fıstığı atın onlarda pembeleşinceye kadar kavurun.Pembeleşince yarım bardak suyu üzerine serperek dökün.Bu helvanınn parlak olmasını sağlar.

      Şurubu için 600 gr.şekeri şekeri temiz bir tencereye koyun.İçine 1 lt. süt veya yarıyarıya süt vesudan oluşan karışımı dökün.Bir taşım kaynatın.

      Kaynayan şurubu kavrulmuş helvanın üzerine birden döküp bir kere karıştırıp tencerenin ağzını kapatın.

      Hafif ateşte suyunu çektirin.Suyunu çekince bir defadaha karıştırıp ateşten alın.

      İstediğiniz şekilde kalıplaştırarak servis tabağında servis edin.Afiyet olsun.