Sac Kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram koyun eti
    • 2 adet orta boy soğan
    • 2 adet domates
    • 5 adet sivribiber
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kekik
    • Etin Terbiyesi için
    • 2 adet orta boy soğan
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 2 adet defne yaprağı
    • 1 çay kaşığı kekik
    • Garnitür için
    • Lavaş ekmeği
  • Yapılışı

    1. Soğanları rendeleyin. Tuz serperek, tel süzgeç ile süzelim. Soğan suyuna yarım su bardağı sıvı yağ, ufalanmış defne yaprakları ve kekiği ilave edip karıştıralım.
      Etleri bu karışımın içinde en az 6 saat buzdolabında bekletelim. Teflon tavada margarini eritelim. Etleri terbiyeden çıkarıp tavaya alalım.
      Arasıra karıştırarak, 5 dakika çevirelim. Ateşi kısalım. Et bıraktığı suyu çekene dek pişirelim. Piyazlık doğradığımız soğanları, ekleyip 3-5 dakika daha kavuralım. Sonra sivri biberleri doğrayıp, tavaya ekleyelim. Domatesleri de kuşbaşı iriliğinde keserek, ilave edelim. Ateşten almadan 5 dakika önce tuzu, karabiberi ve kekiği ilave edip karıştıralım. Lavaş ekmeğinesararak servis yapalım.