Sebzeli kiş tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram un
    • 5 yumurta
    • 100 gram soğuk margarin
    • 500 gram karnabahar
    • 3 domates
    • 150 gram süt kreması
    • 3 pırasa
    • Fırın tepsisini yağlamak için yağ
    • 150 gram yoğurt
    • 1- 2 çorba kaşığı doğranmış taze soğan
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Un, margarin,tuz, 1 yumurtayı karıştırıp hamur hazırlayın. 30 dakika buzdolabında bekletin.

      Pırasayı temizleyip halka halka doğrayın. Tuzlu suda 1 dakika haşlayıp suyunu süzün
      Karnabaharı yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın. Tuzlu suda 7 dakika haşlayın. Domatesi yıkayıp kesin ve çekirdeklerini temizleyin.

      Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Hamuru açın. Yağlanmış fırın tepsisine yayın. Çatalla hamurda delikler açın.

      Süt kremasını geri kalan yumurta ile karıştırıp tuzla tatlandırın. Sebzeleri hamurun üzerine yayın. Süt kremalı karışımı üstüne dökün. 225 derecede 25 dakika kadar pişirin.

      Bu arada yoğurdu iyice çırpın. Doğranmış taze soğanı ilave edin. Sebzeli kiş ile birlikte küçük bir kasede bu yoğurtlu dipi de servis yapın