Kızarmış Tavuk Budu tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 2 adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
    • 300 gram kabak
    • 1 demet mercanköşk
    • 150 ml. et suyu
    • 250 gram soyulmuş rendelenmiş domates
    • 4 büyük tavuk budu
    • 1 demet taze soğan
    • 1 kutu konserve mısır
    • Pulbiber
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.Soğanı ve sarımsak soyup küp küp doğrayın.

      Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklayın.Ardından küpler halinde kesin.2 dakika kadar haşlayın.

      Kabakları yıkayıp uzunlamasına ikiye bölün.Yine uzunlamasına ince ince doğrayın mercanköşkü kıyın .

      Soğan , sarımsak , biber ve kabağı et suyu ve rendelenmiş domates ile karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

      Tavuk butlarını tuz, karabiber, ve pul biber ile tatlandırın.Sebze karışımını fırın tepsisine alın. Tavuk butlarını üzerine yerleştirin.

      Tepsinin üstünü kapatın. 200 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişmeye bırakın.

      4 adet taze soğanı yıkayıp ayıklayın. Ardından küçük parçalar halinde doğrayın. Mısır tanelerini bir süzgece dökün. Yıkayıp suyunu süzün.

      Fırına yerleştirdiğiniz sebzeli karışımı yaklaşık 30 dakika sonra fırından çıkarın. Tavuk butlarını ayırıp mısır tanelerini, taze soğanı ve mercanköşkü sebzeli karışıma ekleyin.

      Tavuk butlarını tekrar üzerine yerleştirip tepsinin üstünü kapatmadan 15 dakika daha fırında pişirin.

      Servis yapmadan önce sebzeli karışımın tadına bakın. Gerekirse tuz ve karabiberle tatlandırıp tavuk butlarıyla öyle servis yapın.