Islak kek tarifi
  • Malzemeler

    • 125 g margarin
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2-3 yemek kaşığı kakao
    • Yarım su bardağı süt
    • 2 yumurta sarısı
    • 1 poşet vanilya
    • 1.5 su bardağı un
    • 1 poşet hamur kabartma tozu
    • 2 yumurta akı
  • Yapılışı

    1. Margarin, şeker, kakao ve sütü karıştırarak 1 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğutun ve 1 çay bardağını ayırın. Kalanına sırasıyla yumurta sarıları, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ilave edip çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir yerde kar haline getirip hamura karıştırın. 18 x 30 cm ölçülerindeki kalıba yayın. 150C'ye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 10 dakika bekletin ve üzerine ayırdığınız kakaolu karışımı dökün. Soğutup dilimleyerek servis yapın.

      Servis önerisi olarak: Meyveli sos pişirelim, ayrıca krema+krema sertleştirci çırpalım, soğumuş meyve sosunu karıştıralım. Serviste yanına verelim.