İrmik Mantolu Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 yumurta(sarısı üzerine)
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 paket yaş maya
    • Aldığı kadar un
    • Üzeri için
    • 1 su bardağı irmik
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabına maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz

      Yumurtanın sarısını ayırıp akını kabımıza alıyoruz

      Diğer malzemelerimizide sırasıyla yoğurma kabımıza aldıktan sonra yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz

      Hamurumuzu oda sıcaklığında 1 saat mayaladıktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlıyoruz

      Derin bir kaba irmiğimizi boşaltıyoruz hamurlarımızı irmiğin içine atıp sonrada yağladığımız dikdörtgen kek kalıbımıza iki sıra diziyoruz

      Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak dizdiğimiz hamurların orta kısmında boş kalan yerlere koyuyoruz 15 dk mayalayıp 200 dc de pişiriyoruz