Hindistan ceviz toplu pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Hindistan ceviz toplu pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Beyaz kek için
    • 2 adet yumurta
    • Yarım su bardağı şeker
    • Yarım su bardağı süt
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1.5 su bardağı un
    • Kakaolu kek için
    • 2 adet yumurta
    • Yarım su bardağı şeker
    • Yarım su bardağı süt
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1.5 su bardağı un
    • 2.5 yemek kaşığı kakao
    • Hindistan cevizli toplar için
    • 1.5 su bardağı hindistan cevizi
    • 1 çay bardağı pudra şekeri
    • 2 adet yumurta akı
    • Şerbeti için
    • 2 su bardağı ılık süt
    • Kreması için
    • 2 yemek kaşığı un
    • 6 yemek kaşığı şeker
    • 2.5 su bardağı süt
    • 1 paket toz krem şanti
  • Yapılışı

    1. İlk önce hindistan cevizli toplarımızı hazırlamaya başlıyoruz.

      Derin bir kaba malzemelerimizi alıp iyice yoğuruyoruz ve ele yapışmayacak bir kıvama gelince ceviz büyüklüğünde yaklaşık 15 top yapıyoruz ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.

      Bu arada kekleri hazırlamaya başlıyoruz.
      Önce beyaz kekimizi hazırlıyoruz.

      Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp mikserle iyice çırpıyoruz.

      Daha sonra diğer malzemelerimizi de ilave edip çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz.

      Hamurumuzu yağlanmış borcama döküyoruz ve hemen ardından kakaolu kekimizi de aynı şekilde hazırlayarak sade kekin üzerine döküp üzerini spatula yardımı ile düzeltiyoruz.

      Daha sonra buzdolabından Hindistan cevizli toplarımızı alıp kekin üzerine aralarda boşluk bırakarak sıralıyoruz ve hafif bastırıyoruz içe girmesi için

      Daha sonra hamurumuzu önceden ısınmış 180.200 derece fırında pişiriyoruz.

      Fırından çıkarınca üzerine 2 bardak ılık süt döküp soğumaya bırakıyoruz.

      Kekin soğurken bizde kremasını hazırlıyoruz.

      Kreması için,un şeker ve sütü derin bir tencereye alıp çırpma teliyle çırparak ateşe alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz

      Daha sonra krem şantiyi toz olarak kremaya ekleyip mikserle çırpıp kıvamını ayarlıyoruz eğer çok koyu olursa süt ilave edip çırpmaya devam edebilirsiniz.

      Dinlenmiş olan kekin üzerine kremayı döküp üzerini düzeltiyoruz ve buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.

      Soğuyan pastamızı dilediğimiz şekilde süsleyip servis yapabiliriz.