Etli Bulgur Pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 bardak bulgur
    • 2 baş soğan
    • 4 çorba kaşığı margarin
    • 250 gram kuşbaşı et
    • 2 domates
    • 4 bardak su
    • 2 dolmalık biber (veya yeşilbiber)
    • Tuz
    • Kırmızı biber
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Pilavlık bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra suyu iyice akana kadar süzün. Bir yandan da margarini eritip, soğanları pembeleştirin.

      İçine fındık büyüklüğünde kestiğiniz kuşbaşı eti katın, kavurun. Suyunu çekince, rende domatesi, kıyılmış yeşil biberi ekleyip ; biraz karıştırıp, suyunu koyun.

      Koyduğunuz su yaklaşık dört bardak seviyesine inene kadar etleri pişirin. Daha sonra bulguru katın, harlı ateşte bir iki karıştırıp, orta ateşte pişmeye bırakın. Şişsinler, tane tane olsunlar.

      Suyunu çekince, ateşin altını kapatıp demlenmeye bırakın.