Güveçte çipura tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet çipura
    • 3 çorba kaşığı soğan suyu
    • 2 adet defne yaprağı
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağı
    • 2 adet soğan
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 adet havuç
    • 2 çorba kaşığı krema
    • 2 adet domates
    • 4 diş sarımsak
    • 2 adet patates
    • 4-5 dal maydanoz
    • Tuz ve karabiber
    • Pul biber
    • Limon dilimleri
  • Yapılışı

    1. Balıkları temizleyip iyice yıkayalım. Orta kısımlarına bıçakla uzunlamasına çentik atalım. Soğan suyu, sıvı yağ, tuz ve defne yaprağı ile bir kapta marine edelim.

      Havuç, domates ve soğanı küp şeklinde doğrayalım. Tereyağını bir tavada eritelim. Havuç ve sarımsakları pembeleşene kadar kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Soğanlar renk değiştirmeye başladığında domatesleri ekleyelim. Karışım suyunu çekmeye başladığında tuz, karabiber, pul biber, kremayı ekleyip karıştıralım ve tavayı ocaktan alalım.

      İç malzemesini güveçlere paylaştıralım. Balıkları karışımdan çıkartıp sosun üzerine yerleştirelim. Kesik kısımlarına birer dilim limon yerleştirelim. Patatesleri dilimleyip balıkların yanlarına dizelim.

      Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapalım.