Köfteli patlıcan kebabı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Köfteli patlıcan kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram köftelik kıyma
    • 1 adet soğan
    • Yarım bayat ekmek içi
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 4 patlıcan
    • 2 domates
    • 5 yeşil biber
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • Kızartmak için
    • Sıvı yağ
    • 2 su bardağı su
    • Tuz
    • Kekik
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğuralım. Köfte harcından parmak büyüklüğünde köfteler hazırlayalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizip fırında pişirelim.

      Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım. Uzunlamasına yarım santim kalınlığında keselim. Dilimlenmiş patlıcanları tuzlayıp bekletelim. Acı suyu çıkınca yıkayıp kurulayalım ve kızgın yağda kızartalım.

      Her bir köfteyi bir kızarmış patlıcan dilimleriyle sarıp fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber dilimi yerleştirip kürdanla sabitleyelim.

      1 çorba kaşığı domates salçasını 1 çorba kaşığı margarinle 1-2 dakika çevirelim. Tuz, karabiber ve kekik serpelim. 2 su bardağı su ilave edip kaynatalım. Sos kıvama gelince köftelere ekleyip fırınlayalım. Köftelerin üzerindeki domates ve biber dilimleri kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapalım.