Meyveli Muhallebi tarifi
  • Malzemeler

    • 12 adet mandalina
    • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
    • 6 çorba kaşığı tozşeker
    • Muhallebi için
    • 1 litre süt
    • 5 çorba kaşığı tozşeker
    • 1 çubuk vanilya
    • 4 çorba kaşığı un
    • 2 adet yumurta
  • Yapılışı

    1. Sütü, 5 kaşık tozşeker ve vanilya ile kaynatalım. Kaynayınca ocağı söndürelim ve çubuk vanilyamızı da alalım. Bu arada un ve yumurtaları mikserde çırpalım. Kaynamış sütten bir kepçe alıp yumurtalı karışıma katalım, malzemenin daha akışkan bir hale gelmesini sağlayalım. Tenceredeki sütün altını tekrar açıp, kısık ateşte pişirirken, yumurtalı karışımı çok yavaş sütün içine akıtalım. Sürekli karıştırarak muhallebi haline getirelim. İyice kıvamını bulunca ocağı kapatalım. 30x30 cm.'lik bir borcamı hafifçe ıslatalım. Muhallebiyi içine döküp yayalım. Buzdolabına koyup soğutarak donduralım. Bu arada mandalinaların suyunu sıkalım. Nişasta ve tozşekerle karıştırıp pelte kıvamına gelene dek pişirelim. Altını kapatıp, iyice donan muhallebinin üzerine dökelim. Tekrar buzdolabına koyalım. Donunca dilimleyerek servis yapalım.