Şekerpare tarifi
  • Malzemeler

    • 3 çay fincanı un
    • 100 gram tereyağı veya 1 çay fincanı sıvıyağ
    • fındık
    • 1 çay fincanı pudra şekeri
    • 1 fiske tuz
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 yumurta
    • fındıkları sürmek için
    • 1 yumurtanın beyazı ayrılacak
    • Şurup için
    • 3 bardak toz şeker
    • 3.5 bardak su
    • 1/2 limon suyu
    • 1/2 cay kaşığı vanilya
  • Yapılışı

    1. 1) Yağ, pudra şekeri tuz ve kabartma tozunu tahta bir kaşıkla karıştırılarak yumuşatılır. Krema haline gelen yağa önce yumurta sonra unu yedirerek yoğurup elde edilen hamur nemli bir bez altında 10 dakika dinlendirilir.

      2) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar olarak yuvarlayip tepsiye dizilir. Üzerine fındık koyarak fırında pişirilir (20-25 dakika)

      3) Diğer taraftan şurubu hazırlayarak kıvamlanan şuruba limon suyu ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üstüne soğuk şurub dökerek tepside çektirilir (fırında)
      (soğuk şurup, sıcak şekerpare)